« Takaisin

Vauhtia pk-yrityksen innovatiivisiin investointeihin

01.03.2017

Teksti: Maarit Kauniskangas

 

Yritys on kasvuvaiheessa ja tarvitsee rahoitusta innovaatioidensa kehittämiseen. Entä jos vakuudet eivät riitä pankkilainaan eikä yrittäjä myöskään ole valmis luopumaan omistusosuuksistaan pääomasijoittajan tarjoamaa rahoitusta vastaan.

”Pieni tai keskisuuri, alle 500 henkilöä työllistävä yritys voi saada kasvuun ja innovatiivisiin investointeihin ESIR-riskinjakotakauksen Euroopan investointipankin (EIB) perustamasta SME InnovFin-takausohjelmasta. OP on sen välittäjäpankki Suomessa”, kertoo pankinjohtaja Jani Taskinen OP Yrityspankki Oyj:stä.

Yrityksen rahoitustarpeesta käydään pankin kanssa normaalit rahoitusneuvottelut, joissa arvioidaan muun muassa yrityksen maksukykyä. Pankki arvioi tässä yhteydessä myös ESIR-takauksen kelpoisuuden, kuten täyttääkö hakija innovatiivisuuden kriteerit. Prosessi on asiakkaalle helppo, sillä asia hoituu yhden luukun periaatteella OP:ssa.

”Myös pankki hyötyy, sillä pankin riski vähenee. Yritys saa edullisempaa rahoitusta, sillä olemme velvollisia siirtämään saadun hinnoitteluhyödyn asiakkaalle. Lisäksi takausprovisio on erittäin edullinen.”

InnovFin-takaus on ollut saatavilla jo vuoden. Pienimmät lainat ovat olleet 25 000 euron ja suurimmat seitsemän ja puolen miljoonan euron arvoisia. OP InnovFin –takausohjelman laajuus on 150 miljoonaa euroa, josta tähän mennessä on käytetty noin kolmasosa. Rahoitusta saaneet yritykset ja innovatiiviset hankkeet ovat olleet hyvin erilaisia. Esimerkiksi yksi yritys kehittää sähköbussin tuotantoaan ja toinen vauvauintikonseptia.

Muihinkin kuin kasvu- ja innovaatioinvestointeihin voi saada Euroopan investointipankin takauksen. Helmikuun alusta alle 250 henkilöä työllistävät listaamattomat pk-yritykset voivat hakea SME Initiative -riskinjakotakausta. Neuvottelut käydään pankin kanssa ja mukana Suomesta on kolme pankkia, muun muassa OP.

OTA YHTEYTTÄ:

+358 9 4131 5500

info(at)larsen-co.fi

KUINKA VOIMME PALVELLA?
JUTELLAAN JA RAKENNETAAN LIIKE­TOIMINTAASI PALVELEVA YHTEISTYÖ­MALLI.

Helsinki

Työpajankatu 9 D
00580 Helsinki
+358 9 4131 5500

    

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Markku Larsen

toimitusjohtaja, partner
markku.larsen(at)larsen-co.fi
+358 9 4131 5501