« Takaisin

Meillä työharjoittelu on palkallinen

09.06.2017

Miia Salonen, työharjoittelija

Aloitin opinnot Metropolia Ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelmassa elokuussa 2014. Tiesin jo opintojen varhaisessa vaiheessa erikoistuvani laskentatoimeen ja rahoitukseen, sillä en kokenut olevani markkinointihenkinen ihminen. Olen myös aina ollut matemaattisesti lahjakas, joten valinta tuntui senkin vuoksi luontevalta. Uskoin myös, että kirjanpidon ja taloushallinnon kautta minulla olisi valoisampi tulevaisuus työmarkkinoilla valmistumisen jälkeen.

Opintoni ovat edenneet siihen pisteeseen, että minun on määrä valmistua kuluvan vuoden joulukuussa. Jäljellä minulla on enää opinnäytetyö ja työharjoittelu.

Aloitin työharjoittelun Larsen & Co Tilitoimistossa helmikuun alussa ja työsopimusta minulla on jäljellä elokuun loppuun. Ensimmäiset päivät olivat jännittäviä. Jännitystä kuitenkin helpotti se, että tunsin työkavereideni ottavan minut lämpimästi vastaan. Aina kun olin jostain kirjanpitoon, palkanlaskentaan, tai verotukseen liittyvästä asiasta epävarma, sain apua kollegoiltani. Se viesti minulle heidän vahvasta ammattitaidosta.

Tuntui, että opin päivä päivältä valtavasti uutta. Vielä sitäkin tärkeämpää oli se, että tunsin heti alussa työn vastaavan odotuksiani ja sain samalla varmuuden siitä, että kirjanpito, taloushallinto ja laskentatoimi on juuri sitä, mitä haluan tehdä läpi työurani. En koskaan kokenut, että Larsen & Co Tilitoimisto olisi perinteisiin ja kaavoihin kangistunut tilitoimisto. He selvästi panostavat tulevaisuuteen, mikä näkyy siinä, että he ovat erittäin kiinnostuneita sosiaalisesta mediasta sekä sähköisestä taloushallinnosta.

Meillä on koulutusohjelman puolesta mahdollisuus jakaa työharjoittelu kahteen osaan, mutta halusin tehdä työharjoittelun yhtenä kokonaisuutena Larsen & Co Tilitoimistolle. Tutkin toki eri vaihtoehtoja ennen työharjoitteluun hakemista, mutta lähes poikkeuksetta kaikki työharjoittelupaikat olivat palkattomia. Larsen & Co Tilitoimisto oli siinä poikkeus. He maksavat minulle palkkaa koko työharjoittelun ajalta, mikä on ystävieni kokemusten perusteella erittäin harvinaista tällä hetkellä Suomessa.

Palkallinen työharjoittelu on jo itsessään todella houkutteleva etu hakea johonkin tiettyyn työharjoittelupaikkaan. Vähintään yhtä tärkeää minulle oli kuitenkin päästä käytännön kautta oppimaan niitä asioita, mitä meille oli koulussa opetettu. Työharjoittelu onkin tähän asti vastannut kaikkia odotuksiani. Ainoa asia mikä on jäänyt harmittamaan oli henkilökunnan vappuskumpat, mistä jäin koulupäivän takia paitsi.

 

OTA YHTEYTTÄ:

+358 9 4131 5500

info(at)larsen-co.fi

KUINKA VOIMME PALVELLA?
JUTELLAAN JA RAKENNETAAN LIIKE­TOIMINTAASI PALVELEVA YHTEISTYÖ­MALLI.

Helsinki

Työpajankatu 9 D
00580 Helsinki
+358 9 4131 5500

    

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Markku Larsen

toimitusjohtaja, partner
markku.larsen(at)larsen-co.fi
+358 9 4131 5501