« Takaisin

Maamark Oy – Erään pitkäaikaisimman asiakkaamme tarina

19.05.2017

Markku Kojo, Maamark Oy

Elettiin kesää 1981. Olin ollut monta vuotta hyväpalkkaisissa töissä, mutta halusin työltä enemmän. Työn oli oltava taloudellisesti vielä järkevämpää, mutta halusin myös työskennellä enemmän, kuin mitä nykyinen työnantajani salli minun tehdä. Päädyin kuin sattuman kautta yrittäjäksi ja kiirettä on pitänyt siitä lähtien.

Sattuman kautta päädyin myös Hörhammerille vuonna 1982. Tuohon aikaan tilitoimistoilla oli tapana valita asiakkaansa, sillä pulaa asiakkaista ei ollut. Satuin vain olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Muuten he tuskin olisivat ottaneet pientä yksityisyrittäjää asiakkaakseen. Markku Larsen alkoi muutaman mutkan kautta hoitaa meidän kirjanpitoamme ja näin syntyi 35 vuotta kestänyt asiakkuussuhde.

Vuosikymmenten aikana Markku on luotsannut meidät läpi hyvien ja vaikeiden aikojen. 90-luvun laman aikaan oli välillä öitä, joiden aikana aamulla oli kertynyt 100 000 markkaa enemmän velkaa, kuin ennen nukkumaanmenoa. Pankit eivät tarjonneet lainoille kunnollista suojaa, joten asian kanssa oli vain yritettävä sinnitellä. Lainoista onneksi selvittiin ja homma lähti jälleen pikkuhiljaa rullaamaan.

Vuonna 1994 Markku Larsen perusti Larsen & Co Tilitoimiston ja kysyi jatkaisimmeko asiakkuuttamme heidän kanssaan. Päätös oli helppo. Hörhammerin ottaessa meidät asiakkaakseen, meidän asioita heillä hoiti aluksi monta eri kirjanpitäjää. Se kävi erittäin työlääksi, sillä aina uuden kirjanpitäjän ottaessa vetovastuun, hommat oli aloitettava kokonaan alusta. Emme halunneet joutua tähän tilanteeseen enää uudestaan, joten siirryimme Larsen & Co Tilitoimiston asiakkaaksi.

Vuonna 2011 käynnistimme yrityksessämme hitaan sukupolvenvaihdoksen. Tuolloin poikani Joose Kojo tuli Maamark Oy:n toimitusjohtajaksi ja vuonna 2015 vetovastuu siirtyi kokonaan hänelle.

Sittemmin lukuisat eri tilitoimistot ovat yrittäneet houkutella meitä asiakkaakseen halvemmalla hinnalla, mutta olemme sinnikkäästi pitäneet pintamme. Markun kanssa homma on aina toiminut moitteettomasti. He ovat tarjonneet meille apua niin kirjanpidon, verotuksen kuin juridisenkin puolen kanssa, kun olemme sitä tarvinneet. Ja mikä tärkeintä, he eivät tee virheitä. Ei kai sitä kannata hyvää ja toimivaa lähteä huonompaan vaihtamaan?

OTA YHTEYTTÄ:

+358 9 4131 5500

info(at)larsen-co.fi

KUINKA VOIMME PALVELLA?
JUTELLAAN JA RAKENNETAAN LIIKE­TOIMINTAASI PALVELEVA YHTEISTYÖ­MALLI.

Helsinki

Työpajankatu 9 D
00580 Helsinki
+358 9 4131 5500

    

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Markku Larsen

toimitusjohtaja, partner
markku.larsen(at)larsen-co.fi
+358 9 4131 5501