« Takaisin

Kasvurahaa joukkorahoituksella

24.01.2017

Teksti: Maarit Kauniskangas

Joukkorahoituksella voi kerätä suurelta joukolta sijoittajia varoja jotakin hanketta varten.  Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään pienimuotoisesta, esimerkiksi suosikkibändin levynteon tai paikallisen pienpanimon tuotekehityksen tukemisesta. Joukkorahoitus on myös osakekauppaa ja viime aikoina sitä ovat käyttäneet erityisesti it-alan yritykset.

Joukkorahoituksesta on kiinnostuttu myös pankkimaailmassa. Vaihtoehtoisiin rahoitusratkaisuihin erikoistunut johtaja Sebastian Wikström Nordeasta huomauttaa, että joukkorahoitus sopii kasvurahaa hakeville pk-yrityksille pankkilainan sijaan tai lainaa täydentämään. Mutta mihin sitten pankkia tarvitaan?

”Meillä on puhtaasti välittäjän rooli. Tarjoamme pk-yritykselle netissä omilla sivuillamme alustan, jolla se voi kertoa itsestään ja pyytää joukkorahoitusta. Järjestämme myös tilaisuuksia, joissa sijoittaja-asiakkaamme tapaavat yrittäjäasiakkaitamme.”

Wikström korostaa, että joukkorahoituksessa myydään suomalaisten yritysten uusia osakkeita mutta vanhat osakkeet eivät vaihda omistajaa. Yrityksen ei tarvitse täyttää pörssikriteereitä, koska osakkeita ei myydä pörssissä.

Joukkorahoitus eroaa tavallisesta osakekaupasta juuri jakelukanavansa takia. Tietoa yrityksestä on saatavilla netissä, mahdollisesti pankin tai jonkun muun joukkorahoituspalvelun kautta.

Yhdysvalloissa ja Isossa Britanniassa on jo kehittyneet joukkorahoitusmarkkinat. Wikström kertoo, että vaikka Suomessa tästä uudesta rahoitusmuodosta on vasta varsin vähän kokemusta, se näyttää kiinnostavan isoa joukkoa yrityksiä. Kasvurahan hakemisen pelisääntöjä selkiyttää, että Suomessa on jo voimassa joukkorahoituslaki toisin kuin useimmissa muissa Euroopan maissa.

OTA YHTEYTTÄ:

+358 9 4131 5500

info(at)larsen-co.fi

KUINKA VOIMME PALVELLA?
JUTELLAAN JA RAKENNETAAN LIIKE­TOIMINTAASI PALVELEVA YHTEISTYÖ­MALLI.

Helsinki

Mikonkatu 17 B
00100 Helsinki
+358 9 4131 5500

Tallberginkatu 2 A
00180 Helsinki
+358 10 239 5000

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Markku Larsen

toimitusjohtaja, partner
markku.larsen(at)larsen-co.fi
+358 9 4131 5501